про художника та музу

Не вберегти тієї ночі нам,
коли жага і музика лунали
і укривав нас заповітний крам -
переплетіння рук і душ обталих -
від непідступності льодовиків,
імли і хвилювання Чортомлика
в лихій облозі вражих прапорів,
аби відтак не збитись з пантелику
ми брали кожному нове ім'я,
і вишивали квіти на поликах,
я звав тебе: - мелодія моя,
а ти навспак мені: - ти мій музика.
Виводив я калину на плечах,
Ти гаптувала соняшник на руку.
За нас Дніпро у різних берегах
тече, ніяковіючи без злуки.

світлина: Яцек Мальчевський. Художник та Муза. 1898.


Рецензии