Як я страждав, кохана, там, у чужiм краю

Як я страждав, кохана,
Там, у чужім краю.
Перетворило на рану
Сонце шкіру мою.

Я б не поїхав ніколи
В край той пекучий чужий,
Та закинула доля,
Ворожи - не ворожи.

Як я страждав, кохана,
Там, у краю чужім.
Холод знущався до рани
Над обличчям моїм.

Я би в житті не поїхав
В дикий зимовий край...
Вижив – у тому втіха.
І повернувся в рай

Рідного мого краю,
Там, де і літо, й зима
Звуться вітчизни раєм,
Там, де рани нема

Ні на холоднім обличчі,
Ні на гарячім лиці,
Там, де повернеш ти звичку –
Руку зігріти в руці...


Рецензии