Пралятаючае срэбра пругкiх кропель вады

   1

Пралятаючае срэбра
Кропель пругкіх ад вады
Дакранаецца да рэбраў,
Пранікаючы; пласты
З паўабвіслага адзення
І пальчатак скураных,
Падаецца, як насенне,
Гэтых тэчак ледзяных;

   2

Недзе ж высака віхура!
Абцяжарыла Сусвет.
Стосы снегу там, ля мура,
Гаспадар - мароза квет...
Ды пад сонцам, быццам шчасце,
Халадэча аж зіхціць;
З белых траў, узораў, Стася,
Да зямных нізін ляціць!..


Рецензии