про тенета

Наближається він, час вини і рясної розплати,
Наче точка роси до стебелець зневожених трав,
І не можу знайти собі місця, куточка, палати,
Де я більше, ніж в мріях тебе обіймати жадав.
Сповиває не простір часин і епох павутиння -
Кривоногий павук по траві визерунки плете,
Наче спить, втім чекає, коли ця рудява лемкиня
У крисані квитучій в плетіння потрафить. Проте
Перший пломінь світанку розчинить і сон і тенета.
І коштовні клейноди не здатні наблизити час
До весни. Вже не в силах чекати ми скинем верети,
я тебе захоплю, і ти звільниш мене водночас.


Рецензии