Вiдлiтають журавлi

 

Відлітають журавлі-
Непосиди
І несуть в чужі краї
Літні ритми.

День коротшає щодня,
Ночі – довші,
Все густішає імла,
Ком у горлі.

Сіра хмара, як мара
Нависає,
Забувається жара,
Тінь лякає.

На світанні дощ мрячить,
Натякає,
Що пора осіння мчить,
Час не гає.

На покинутих полях
Сон витає,
Скніє в тиші мокрий шлях,
Біль ховає.

Чути всюди, як звучать
Ноти блюзу,
І лягає на вуста
Накип суму…

Я й сама вже від негод
У нестямі…
Може, сісти нам удвох
На веранді?..

Може, каву від нудьги
Заварити
І усі сумні думки
Розрядити?..


Рецензии