Десь за горами

Десь за синіми горами – Батьківщина моя,
Там сиренами й жахами оповита земля.

Над лугами квітучими линуть ноти журби
І сльозами пекучими поливають дощі.

Там лежить під завалами нерухоме дитя,
І палкими благаннями ллється горя ріка…

Там будинки зруйновані і немає тепла,
Всі поля пошматовані лютуванням кремля…

Розриваються чварами і шаленством краї
І живуть сподіваннями і старі, і малі…

Там не сплять під ракетами і пекельним вогнем,
І летить над деревами смерть гарячим свинцем.

Горе чорними фарбами обпікає серця,
Журавлиними зграями ввись летять імена.

Там, оплакане вдовами, щастя втягує вир,
Та під "градами" й бомбами кріпне віра у мир…


Рецензии