Дека хьо, олхазар!

Дека хьо,олхазар,б1аьстенан гаргол,
Хьайн хазчу иллица туо бо ахь машар.
Самукъне, сирла де къагадо гуттар,
Хета-кха, схьахезарг болш санна пондар.

Ма хаза кхоьллина дикачу  Дала
Сов мерза х1ар дуьне,къагош кхун 1алам.
Бес-бесар стоьмашца гойтуш вайн аьхке,
Хазаллин суьрташца тухуш б1аьрг Махке.

Сий долу Нохчийчоь ехийла маьрша,
Хьо ц1а а магойла кхуьлина,1аьржа.
Даймаьхках йоккхаеш,ехийла Нана,
Г1айг1ано йожина ма гойла ц1а а.

Ма хаза,ма зевне бека хьо,пондар,
Раг1о чохь хоьттина ч1ег1ардгин ловзар.
Сема ду,сирла ду олхазрийн иллеш,
Дог-ойлий г1аттаеш,ловзарца тоеш.

Ехийла Нохчийчоь,боккхуш вай толам,
Дахарехь хоьцуш шен парг1атон орам,
Дерриге дуьнено Нохчи к1ам лоруш,
Дегнашкахь дека аз,денна самдолуш.

24.04.17г.


Рецензии