Ще трiумфуe серпень

Ще тріумфує серпень

Ще тріумфує серпень, втішається теплом
І землю захищає від бурі і негод,
На луках застеляє строкаті килими
І струменить блаженно пори квітної блиск.

Дзвінкі пісні пташині лунають цілий день,
Немовби ллють у серце солодкий, ніжний щем.
Стихають ноти смутку в розгубленій душі
І хочеться забути осінні дні сумні.

Мабуть, не знає серпень, що у хмільних медах,
У голубих озерах і в пінистих річках
Уже звучать осінні мелодії журби,
Погойдується в небі потік густої мли.

Не спить бентежний вітер, зітхає уночі,
Ідуть усе частіше набридливі дощі.
Щоденно у блакиті кружляють журавлі,
Терпкий осінній подих вже чути від ріллі.

Плекала я надію на переможні дні,
Та залишає серпень неспокій і жалі.
Закінчується літо. Розпука у душі.
Розчарування… Відчай… Бентежність почуттів…


Рецензии