про податок кровi

Людській пошані, а не королю
податки шляхта сплачувала кров;ю.
Навспак брала зворотнюю платню
Здебільше квітами до узголов;я.
Палає дім, аж не згорить купель,
як слово правди не покане всує
докіль кривава пам;ять цих земель
шляхетну силу недарма гартує.

світлина: Олександр Мурашко.
Похорон Кошового. 1900.


Рецензии