Буду сумувати

Втомився вже, напевно, серпень
Від ноші овочів, плодів.
Та й осінь поспішає з пензлем,
І смутком віє від полів.

Останнім дням сухого літа,
Як незрівнянний комплімент,
Дарує серпень море світла
І придорожніх трав абсент.

Від ранку до годин вечірніх
В турботах серпень, в метушні,
Бо чує подих днів осінніх,
Наліт бентежних почуттів.

Як ще не хочеться, повірте,
Йти в оксамитовий сезон,
Хоча й люблю вбрання розкішне,
Осіннім пройняте теплом.

Я буду знову сумувати,
Чекати перший сніг, весну,
В думках у літній день пірнати,
Радіти сонячному дню…


Рецензии