Германаз

Жегьил чандиз къаст ийизва,
Гъуьлягъди хьиз к1ас ийизва,
Геле ава чагъ жегьилдин,
Душман хьана шад гуьгьуьлдин.

Низ писвална, вуж тарашна,
Лагь кьегьалдиз, вун тамашна,
Герман гьахълу рекьевайд тир,
Къанунар хуьн рик1евайд тир.

Азраилар, къачузвай чан,
Хуьре туна ишелрин ван,
Ийида гьа куьнни дуван,
Гьалалич квез чандавай къан.

Тарихрайни акурди туш,
Я хатадай акьурди туш,
Жувандакай жедан алчах,
Душмандин вун хьана уртах.

Къвез алатда йисан вахтар,
Мад хкведа дигай гатфар.
Квез,кьегьалар, тагай бахтар,
Куь несилриз хьурай тахтар.

    08.08.2023.


Рецензии