From the cycle Igor Talkov

FROM THE CYCLE "IGOR TALKOV". FROM THE CYCLE "SUMMER RAIN". FROM THE CYCLE "SMALL ISLAND".

Talkov. And the soul will never get
Lost, even though the rain has fallen
Silent, and the birds've calmly fell silent,
Into the woods the wolf's grumbling sternly then.
Not to wait but to believe in rain's days
Without a shadow of even noble laziness,
And even in someone's non- arrival in
The past gloomy year's being
Which is always backward to tears.
But faith's word can't be quenched anyway,
But faith's word can't be taken away,
And so truly the Small Island is--
The pier of honour again
In the sublunar side not in vain.

ИЗ ЦИКЛА "ИГОРЬ ТАЛЬКОВ". ИЗ ЦИКЛА "ЛЕТНИЙ ДОЖДЬ". ИЗ ЦИКЛА "ОСТРОВ МАЛЫЙ".

Тальков. Душе не заблудиться.
Хоть немо летний дождь умолк,
И угомонно смолкли птицы,
И в лес ворчит сурово волк.
Не ждать, но верить в дождь без тени,
Хоть благородной даже лени,
И даже чей-то неприход
В прошедший сумрачненький год,
Что, и до слёз, всегда отсталый.
Но слово веры не унять,
Но слово веры не отнять,
И неподдельно Остров Малый—
Причалом чести снова мне,
Не зря в подлунной стороне.


Рецензии