Кольори щастя

Чи є у щастя колір, я не знаю.
Хтось каже без вагання – голубий…
Хтось твердить про дощу сріблисту краплю,
Про білий колір снігу, золотий…

А може, все від настрою залежить?
Сьогодні тішить кольором лазур,
Вона чарує, спокушає, пестить
І сипле в душу втіхи перламутр.

А вранці зачаровує рожевий,
У ньому стільки ніжного тепла,
Він росами напоєний, чуттєвий,
Його палітра щедра і легка.

А може, колір щастя променистий?
Як сонце, сяючий, веселий… Він живий!..
Сріблясто-сірий і такий грайливий,
Затишний, жартівливий і швидкий…

Принаджують відтінки, як свічада*,
Буває,  душу гоїть навіть дощ…
Мабуть, у щастя кольорів багато…
Щасливий помічає в них любов!..

*Свічадо (образно) – підвісний свічник для багатьох свічок.


Рецензии