Який же бiль в тужливих нотах блюзу

Сонет рефренний

Який же біль в тужливих нотах блюзу!..
Вечірній ледь помітний вітерець
Погойдує тремтливі ноти суму
І тішить прибережний очерет.

Який же біль в тужливих нотах блюзу!
Свинцеві хмари наближають сплін.
Ще вчора відчувалась мить тріумфу,
Сьогодні сльози блиснули на склі.

Який же біль в тужливих нотах блюзу!..
Вселяє трепіт перший жовтий лист,
Нестерпно жалить душу, як медуза,
Прощальним сяйвом мідний неба блиск!..

Який же біль в тужливих нотах блюзу!..
Що безвідрадна музика таїть?

Сонет рефренний – класична тверда поетична форма з 14 рядків, при цьому перший рядок сонета – ключ, що повторюється без змін на початку кожної строфи.  Варіантів римування багато.  У рефренному сонеті ключ також вважається і назвою вірша.


Рецензии
У Вас прекрасні вірші, а на рідній мові особливо приємно читати.

З повагою і теплом.

Оля Савенко   16.09.2023 13:06     Заявить о нарушении
Дякую, Олю. Дуже рада зустрічі з вами. Дуже багато розчарувань. Дуже багато ненависті. Втрата колишніх друзів. Дуже важкі часи ми переживаємо зараз.

Галина Чехута   16.09.2023 23:01   Заявить о нарушении