За глибину джерельного начала

За глибину джерельного начала,
за перший крок босоніж по воді
і посмішку у натовпі вокзала,
що ти на мить лиш кинула мені,
за неосяжність вічності і миті,
за ті передчуття і післясмак,
коли без зайвих слів жаги і хіті,
ти відказала без питання: "так",
за височінь і неплавучість тисів,
мигдаль очей і волошкову синь,
за мальви квіт і ластівку у стрісі
я заклинаю пам'ять - опочинь,
не дай собі пристати до причала,
не дай імлі затьмарити дзеркала.

світлина: Яцек Мальчевський.


Рецензии