про покотиполе та харциязство

Які ви скіфи, ви - степовики,
безрідники недоброчолі,
ваш талісман - покотиполе,
вам харциязство залюбки.
Задля зірвати ягоди з гілля
ви сливу зрубите під корінь,
Найкраща доля - в осоромі -
вам рясно здобрити мою рілля
своїм таким смородливим нутром
і стати гноєм в чорноземі
аби потворному нікчемі
не кривдить неба над Дніпром,
доколи сонце, вітер і вовки
йому відбілять мізки і кістки.

Світлина: Архіп Куїнджі. Нічне.


Рецензии