Чи можна скучати за панi, якоi не бачив?

Чи можна скучати за пані, якої не бачив?
Скучати за пані, якої ніколи не знав?
Ніколи од щастя на грудях твоїх не заплаче,
Бо ти їй для сліз і підстав не даси, і не дав?

Які вони, пані, що легко живуть в наших мріях?
Чому в наших мріях їм легко так само, як нам?
Чому в наших мріях так легко тремтять їхні вії,
Коли уявляєм, як пані дорівнюють снам?

А пані, які нас не бачили, можуть скучати?
За нами – коханими, мужніми – наче ві сні?
Чому незнайомії пані живуть, мов на чатах,
І дивляться в очі благанням любові мені?


Рецензии