ЕСЕ Е ЛИШ Е

Снови су моји
моји неспокоји
као лишће јесени
у блато уплетени.

Пожутели и свели,
а само су светлост хтели.

Ех, како је било некада
велика крошња, велика нада
ал' осташе саме гране
пусте и избраздане.

Које су то силе
што су сунце скриле?

А хтела сам само
да идем тамо
да сeјем башту
која буди људску машту

Све више коров ниче
све мање места за моје приче.

Марица Лукић
( књига Ружа и трн)


Рецензии