Добры свет

Мягкая рука…
Так мала, не по размеру.
Твой ребёнок, ты веди…
Но держи его умелей.

В светлый мир из солнц,
Где нет дождей холодных,
Коли есть, то тёплых,
Сердце согревавших.

И веди его чрез дождь,
Чрез искры да проталины…
Ты веди его с собой,
В мир всевластья и стихии.

Она примет вас безмолвно,
Не почувствуешь касанья…
Как уже…ты на волне,
Солнце светит светло-ярко…

Ветро дарит вам дыханье,
Тот лишь аер не привычен.
Так пьянит и всё же больше…
Ко сну клонит… засыпа-ай…

Мяккая рука…
Так мала, да не памеры.
Дзіцятко маё, што я вяду…
Я трымаў цябе ўмелей.

Я вяду цябе праз дождж,
Праз іскры і праталіны…
Я вяду цябе з сабой,
У свет ўсеўладдзя і стыхіі.

Тая, што прыме нас уж то моўчкі,
Не адчуўшы дотыку…
Як ужо ... а ты на хвалі,
Сонца свеціць светла-ярка…

Ветру дарыць нам дыханне,
Толькі аер уж нязвыклы.
Ледзь п'яніць і ўсё уж больше…
Сон так вабіць... Засынай жа…


авт. Маковский Н. Ю.
Псевдоним – Мёрке
31.07.2023 г.


Рецензии