У безсмертя не вiрю

 

Я в безсмертя не вірю!..
У рокований день
В Літу, наче у прірву,
Кануть втіха і щем…

Навіть ліра співуча
Скам'яніє в душі.
Буде тиша гнітюча
В супокійній путі.

Сум'яття і тривоги –
Все полине у вир.
Стихнуть жалісні ноти
В світі вічної тьми.

Десь у Вічності згаснуть
Нитка долі й талант,
У безмежжі розтануть,
Втратять смисл і азарт.

Що ж душа аж тріпоче,
Як від страху дитя,
І повірити хоче
В неминуще життя?..


Рецензии