М. Ю. Лермонтов. Пан

Люблю, сябры, калі за рэчкай гасне дзень,
Схаваўшыся лясоў у таемны цень,
Ці пад галінамі пустэльня арабіны,
Глядзець сінія, тумановыя даліны,
Тады прыходзіць Пан з натоўпам пастухоў;
Скачуць наўкола мяне, дзе аксаміт лугоў.
Ды часцей бог авечак на летуценні
Аб'явіцца, несучы святое натхненне:
Галаву рагатую цешыць лёгкая падзейка,
У руцэ кубак, у другой - жалейка!
Ён вучыць спяваць; і я пад шатамі за справы!
Граю ды пяю шчаслівы й без славы.

(1814 ~1841)


Рецензии