Памяти Юрия Королева

Памяці Юрыя Каралёва

Юрачка, зяцёк наш любы,
Можа, бачыш з неба нас?
Цяжка жыць з такою згубай,
Не дапамагае час.

Не дапамагаюць лекі:
Горка родным без цябе,
Ты пайшоў адсюль навекі,
Зноў дачушка слёзы лье.

“Дзе ты, любы мой?” – пытае,
Ды адказу ёй няма,
Толькі ў снах цябе спаткае,
А чаканні  ўсе – дарма:

Не адкажаш, не спытаеш,
Як жывецца ёй, адной?
Веру, ты –  Анёл, лятаеш
Па-над над жоначкай сваёй…

Па-над ёю і сыночкам,
Хочаш іх абараніць,
Цяжка ім наперад крочыць,
Але ж, трэба далей жыць.

Побач з намі застанешся:
Памяць будзе жыць заўжды!
З неба сонцам усміхнешся
Круглатвары, малады.

1 сакавiка 2023


Рецензии
Хай жыве Беларусь! Светлая Память Юрию!

Михаил Стихоплётов   20.08.2023 21:23     Заявить о нарушении
Здравствуйте,
Михаил!

Благодарю за визит, сопереживание!

С уважением,

Галина Синякова   21.08.2023 01:50   Заявить о нарушении