Музика часу

Ось календар… В ньому числа і парні, й непарні,
Цокає швидко шалений годинник життя.
Дні то яскраві, то часом тужливо безбарвні:
Успіх, невдача, надія і підступи зла…

Слухає серце динаміку днів і сумує…
Душу хвилює нестримного рухання ритм:
Злети, падіння… Життя, наче вітер вирує,
Не уповільнить ніхто цей нуртуючий плин…

Наше мінливе життя, наче клавішні звуки:
То гармонійне, то жалісний видасть акорд.
Доля людська нестабільна: то радість, то муки,
Часто не може відчути жаданий комфорт.

Числа то парні, то знову на ними – непарні…
Час швидкоплинний не жде будь-яких напівмір.
Лине з грудей, як ріка в суперечній нестямі,
Музика часу, життя, уповання і мрій…


Рецензии