Обiймай мене, сонце...

Обіймай мене, сонце, міцніше
Зігрівай мою втомлену душу,
Будь для мене як друг найщиріший,
Від якого ховатись не мушу.

Золоти моє темне волосся,
І дерев неосяжні вершини.
Твої діти - засмаглі і босі,
Твоя радість - то світла перлини.

Обіймай мене, сонце, як мати
Всіх живих в цьому дивному світі.
Хочу разом з тобою палати
У безхмарній небесній блакиті.

Пробуди мою справжню природу!
Хочу бігти, сміятись, співати,
Невловиму мить щастя й свободи,
Як метелика, в руки впіймати.

Про майбутнє не маючи й гадки,
Попри час, що спливає невпинно.
Збережу трохи літа на згадку
У яскравих і теплих світлинах.


Рецензии