Раби соцмереж

Залежні. Раби соцмереж.
Блукають, загублені, містом.
Весь світ - такий вільний, без меж,
Під небом замріяно-чистим,

Зібрали в єдиний формат,
Щоб видно було на екрані,
Між літер, архівів і дат
Душа в електронній омані.

Хай голі і босі в житті -
В мережі пани і панянки,
В ілюзії і забутті
Від інформаційної п'янки,

Ще більше сенсацій, новин,
Дешевої слави і хайпу!
Щоразу новий героїн
В джерелах сучасного кайфу.

На камеру награний сміх -
Блискучі наліпки на ранах.
Неначе свої між своїх,
Та погляди тонуть в екранах.

З вогнем неприродним в очах
Повірять у будь-які байки,
Якщо на брехню в тих постах
Продовжують ставити лайки.

Так страшно казати слова
Прощання, зневіри і смути.
Щоб легша була голова,
ЧС - і проблему забуто.

Реальність крізь фільтри світлин
Здається ще кращою, справді.
Та гучність гарячих новин
Не стане убивцею правді.

А правда - вона в голосах,
Живих, необроблених рухах,
У щасті вона і в сльозах,
У зустрічах і у розлуках,

А правда - лише почуття,
Які не зіграєш навмисно.
Їх жодна брехлива стаття
У мертвому слові не стисне.

І рвуться на волю вони,
Мов дикі, нескорені чайки.
Не стануть мірилом ціни
Для істини фото і лайки...


Рецензии