Чарiвливе лiто

О, літо! Дякую тобі за світло,
За всі твої дари і за тепло,
За рос духмяних блискотливе срібло,
За чисте прохолодне джерело.

Ох, літо, знаю, ти багато можеш:
Скотитися сльозою в дощ рясний,
Ти разом з вітром у траві шепочеш
І аромат поширюєш п'янкий.

Ти прикрашаєш квітами природу,
Червоними плодами вабиш в сад,
Ти грієш у річках, озерах воду,
Чаруєш таїною в зорепад…

Ти пахнеш сіном, грозами, грибами,
Гарячим узбережжям на морях,
А як милують очі поля барви,
Ромашки, маки в лузі, на горбах!

Ти можеш танцювати у калюжах,
Співати вранці  птахом під вікном,
Натхненням бути, жити в різних звуках,
У шелесті смарагдових дібров.

Встаєш ти рано і лягаєш пізно,
Та не втрачаєш свій казковий блиск!
Якби ж змогло ти, чарівливе літо,
В мою країну повернути мир!


Рецензии