На дне халоднае ракi гарыць зара

На дне халоднае ракі
     Гарыць зара;
На хвалях мухі, павукі;
     Дзе гара
Камлёў, пажоўклае травы -
     Пясок, пыл!
На выспе рэй: курэюць дзюны...
     Як срэбра крыл,
Рамонкі, сонца, ветрык юны!
     Але ізноў
Стралой звініць, дрыжыць чарот,
     Пульсуе - глеба:
І ў вадзе нізін, балот
     Сінее неба.


Рецензии