Казахские хокку, кёка, танка

Касында болган
Мысыгым, доппен ойнаган,
Енді - жолбарыс

Суйкімді кыз
Курттарга карамайды,
Алманы жеп...

Орыстын бойжеткен,
Не менен коп сурайсыз..?
Кітабыныз - алдын да

Пашіркін! Кандай шырша
Коздерімнін алдын да оскен...
Орманын ауасы - жаннат!

"Ауызынызга - май!"
Мас болып, конак айгайлапты,
Жулдыздарды тунде шошып

Енді тусінесін мені
Себепсіз катты жылаган да...
Даланын керемет туні

Коркыныш жок сенде!
Кішкентай кобелек
Бір жер де отырмай,
Канаттармен аспанга дейин
Асыкпай ушып барады


Астана каласы

26.07.23


Рецензии