Замрiяним i тихим був ставок

Замріяним і тихим був ставок,
Немов у дзеркалі, відбились в ньому іви,
Веселих качечок шумливих ланцюжок
Почав свої крикливі піснеспіви.

Котився лісом чарівливий шум,
І високо у небі хмари пропливали,
Та не несли в собі вони печаль і сум,
Хоча вже безупинно сутінки спадали.

Згасала ніжна голубінь небес,
Все тихше в надвечір’ї ліс шумів,
Рогатий жук десь над травою пролетів,
А незабаром місяць угорі воскрес.

Так хороше і ясно він світив,
І гори, й кручі сяйвом сповивав,
Маленькі світлячки блищали між дубів,
Ласкавий вітер очерети колисав.


Рецензии