Коли весь свiт зiйшовся на тобi. Усвiдомлення

Коли весь світ зійшовся на тобі
Неподоланним, невід'ємним клином,
І все, що вчора було швидкоплинним,
Залишилося навіки у журбі,

Я більше не кажу імен пустих
І більше не питатиму у інших,
Чому лише з душі злітають вірші,
На крилах слів легких, святих, простих.

_____________


Калі ўвесь свет сышоўся на табе,
Непадуладным, неад'емным клінам,
І што было шчэ ўчора хуткаплынным,
Навекі захавалася ў журбе.

Я не прамоўлю больш імён пустых,
У іншых не пачну пытацца першым –
Чаму толькі з душы злятаюць вершы –
На крылах простых слоў – і лёгкіх, і святых.

Не судзіце вельмі строга, шаноўны Міклаш, але таму што крылы лёгкія,
вершы далятаюць да душы і іх хочацца перакласці на сваю мову.

Ядвига Довнар


Рецензии
На крилах віршів клином світ зійшовсь -
Палкий, легкий, журливий, швидкоплинний.
Вервицею летять слова-хвилини,
Душа навік занурена в любов.

Надия Медведовская   27.07.2023 00:33     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.