Наказание

               
                Болгарский
                Мир и Люди


                НАКАЗАНИЕ

                Жега, суша
                и потоп... -
                реколта поразена.
                Човеко,
                на прищевки роб,
                ти гледаш примирено.

                Не може нищо
                да направиш -
                стихийна е беда
                и стореното зло
                коварно
                изкупваш ти сега.

                Да бъдеш мъдър
                и разумен! -
                Природата зове.
                Но грозно-шумен
                ти не чуваш
                добрите гласове.

                Ана  Величкова


Рецензии