Люблю бентежний свiт

Як люблю я цей бентежний білий світ:
Сонце, небо, і хмарки, як вишень цвіт.
Я люблю туманні ранки
І пташок веселі зграйки,
І травневий жовтоокий первоцвіт.

Я люблю морські простори чарівні,
Білий парус в дощовій похмурій млі,
Чайок стогони журливі,
Тихі хвилі і бурхливі
І зникаючі у сині кораблі.

Я щасливо зустрічаю снігопад,
Завмираючи дивлюсь на зорепад,
Солов'їні ніжні трелі,
Весняні струмки веселі
В серці нотами солодкими звучать.

Прийде час, порину я в небесний вир,
На прощання подивлюсь на дивний шир,
На поля і на діброви,
І на хмари вечорові,
Усміхнусь, в душі відчувши тишу й мир…


Рецензии