Монолог ледi 23 лiпня

МОНОЛОГ ЛЕДI 23 ЛIПНЯ.

Вiд усix грixiв мiщанських вiльний
Мiй будь, нехай без-лipний шлях
А Чиixocь думок мимовiльних
Менi шкода невiльникiв, сумок як:
Так, ледi я недосконалicть,
Але злиться перед блаженством заздрiсть
Моiм вiд цього. I тонка
Доль земних часом як рука:
Мене вiн, як Брут, як всi, тiльки,-
За столiття в любовi праць моix,-
Серед ледь любовi рабiв земних
Перебуватиме i гipкo.
I не Офелii, але менi
За все бути серцем по веснi.

МОНОЛОГ ЛЕДИ 23 ИЮЛЯ

От всех мещанских прегрешений
Мой вольным будь, без-лирный пусть,
Путь. Всех невольных чьих-то мнений,
Мне жаль невольников, как грусть:
Да, леди я несовершенство,
Но зависть злится пред блаженством
Моим от этого. Тонка
Судеб земных порой рука:
И он, Брут мне, как все, и только,--
За век в любви моих трудов,--
Среди земных навек рабов
Едва ль любви пребудет горько.
И, не Офелии, но мне,
За всё быть сердцем по весне.


Рецензии