Исхода нет!

                Болгарский
                Мир и Люди


                НЯМА ИЗХОД!

                Не мога да спя.
                Скръбни вълнения
                прогонват съня ми.
                Тихо е вън.
                Хората спят,
                аз будувам
                в лятната нощ.
                Защо светът
                е толкова лош?
                Войната бушува
                съвсем наблизо.
                Разруха, страдания... -
                човешката мъка
                в мене навлиза.
                Да заспя - как
                сред тревожния мрак?
                Има ли изход
                от бедата голяма?
                Засега няма!
                Няма...

                Ана  Величкова


Рецензии