Я напишу про мир

 

Не хочеться писати про війну,
Про біль душі, про сльози і про горе.
Я б краще написала про весну,
Про синє небо, про безмежне море.

Я б написала про красу лісів,
Про ріки повноводні і озера,
Про гай зелений і пташиний спів,
Про тихий шум беріз і листя клена.

Якби ж не ця непрохана війна,
Писала б я про радощі кохання
І не була б від дум тяжких сумна,
Не знала б непозбутнього зітхання.

Якби ж не втрати, не гірка печаль,
Не чужина, не гостра ностальгія,
Не безперервний невимовний жаль,
Не ця сумна жахлива безнадія…

Можливо, пройде час і втихне біль,
Розбудить день солодкі сподівання,
Я напишу про мир і щастя вірш,
Про затишок і пристрасні жадання…


Рецензии