Шматочок лiтнього щастя

Так хочеться лихо забути,
Забути трикляту війну
І просто на море майнути,
В чуттєвий вслухатися шум.

Дивитись безжурно на хвилі,
На небо, гарячий пісок,
Купатись душею у сині,
У сяєві вічних зірок.

Так хочеться літнього щастя,
Хоча б невеличкий шматок,
Та поки що хвилі лиш сняться
Під шепіт тривожних думок.

Вже липень готовий надовго
Піти у далекі світи,
Та серце стискається млосно
В шуканні безпечних вітрил.

Безрадісна осені крапля
Лякає холодним сріблом…
А море, як ниточка щастя,
Синіє і вабить теплом…


Рецензии