Мир на Земле!

                Болгарский
                Земля и Люди



                МИР  НА  ЗЕМЯТА

                Мир на Земята!
                Мир за всички народи
                и времена!
                Това е вик от бездната
                на загиналите във война.
                Някои са загинали
                за справедливи идеали,
                други, заблудени -
                за чужди интереси.
                Но всички те
                са искали
                животът им нелесен
                да не е преминал
                напразно,
                да са имали смисъл
                страданията им.
                Затова от бездната на мрака
                те крещят
                и очакват
                светът да се вразуми
                и никога повече
                да няма войни.
                Кой ще дочуе този вик,
                ехтящ от вековете?
                Кой ще превърне всеки миг
                в зов, който звъни
                и като факел свети?
                Опомнете, се хора,
                опомнете!

                Ана  Величкова               


Рецензии