Светляки

            
                Болгарский
                Природа и Я


                С В Е Т У Л К И

                Светулки, светулки...-
                златни искрици в нощта.
                Вие останахте
                в моите детски дни
                за обич и радост,
                за трепкаща красота
                и светли добрини.

                На челцето си
                ви забождах
                и гордо по улиците
                аз се разхождах,
                като голяма
                светулка искряща
                и целувки
                на хората пращах.

                Всичко отмина,
                но жив е споменът
                за детето-светулка,
                изпълнено с обич.

                Ана  Величкова               


Рецензии