Як я варю борщ

Я дiвчина iз України,
Де дуже люблять борщ iз свинини.
Сьогоднi вам я розкажу,
Як я його варю.
Беремо шмат з кiсткою м"яса,
Самi ж п"ємо маленький глечик квасу.
Кладемо м"ясо у кастрюлю,
I спiваємо пiснi про рiдний край та зозулю.
Бульон наваристим повинен бути –
Це треба знати, не забути.
Тим часом буряк беремо червоний з урожаю,
Його тонесенькими брусочками нарiзаєм.
Також рiжемо цибулю, моркву й картоплю,
Часнику голiвку не маленьку, добру.
I обов"язково додаємо сало,
Його берем чимало.
Обсмажимо овочi на сковородi,
Вони стануть пахучi й дуже смачнi.
Капустинку нашинкуємо соломкою тонесенько,
Буде борщик густiший й смачнесенький.
Щоб були кислота i колiр
Добавимo томатiв чи помiдорiв.
Колiр стає яскравий,
Немов червоно-багряний.
Все у кастрюлi бурлить i клокоче,
Слини  текуть, у шлунку буркочить.
Для смаку кладемо рiзнi приправи,
Про сiль не забудьмо i листочок лаври.
Коли борщ вже настоїться,
Тодi вся сiм"я до столу збiжиться.
Додамо зеленого трошки
I сметани не одну ложку.
Не забувайте налити хоч малесеньку чарку
За того, хто затiяв цю варку.
Бажаю усiм смачного,
Бувайте щaсливi, ситi  й здоровi!

18 липня 2023 р.


Рецензии