Егрегор вiйни

Війни егрегор, наче чорна хмара,
На плечі давить кожному і всім.
Примара болю, хаосу примара
Нам пророкують ще багато зим

У душах наших, зв'язаних залізом -
Іржавим страхом, чорним ланцюгом.
І не здолати нам його нарізно -
Лишається зібратися гуртом

І розігнати хмару ту любов'ю,
Палким бажанням зло перемогти.
І ворог захлинеться брудом й кров'ю,
Відмовиться від згубної мети,

Повернеться побитий і в лахмітті
В косеньку хату, в двір із полином...

Настане мир, і посміхнуться діти,
І буде небо чисте за вікном...

17.08.23


Рецензии