Земля - колиска всiм

    
        " Якщо хочеш жити, завжди знайдеш
         яку-небудь соломинку і будеш стверджувати,
        що все ще цілком можна терпіти."
                Айріс Мьордок

Тривожать напівсплячі вії
Яким всі сни вже затісні,
Напіввідновлені надії
І думи напівзахисні.


І так беззахисність вороже
Полохає сирени вий,
Що боязко - чи переможе
Ординців Янгол-вартовий.


І швидше тягнешся поринуть
У благодатну глушину,
Допоки Сам Господь зупинить
Виснажливу, страшну війну


І знов напіввоскреслу вкотре
У скойку душу заженеш -
У царство сну рожевокоре -
І врешті решт якось заснеш.


Під вибухи у стольнім граді,
Під сумом обважнілих вій -
Тут навіть сонечку не раді
Й волають к Богу; "НЕ покинь!"


"Дай, Боже, сили нам і міці,
Бо світ повужчав до зіниці!
Бог відповів: " В єднанні - сила!
Колиска всім Земля, або усім - могила!"

на фото - 15 липня 2023 р. - після відпочинку у Княжичах
      


Рецензии
Сили, терпіння та божого захисту!
Будьте благополучні, шановна Маргарито!

Яков Баст   16.07.2023 18:11     Заявить о нарушении
Дякую, любий Якове!

Маргарита Метелецкая   24.07.2023 14:22   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.