Ворота

                Болгарский
                Мир и Люди


                В Р А Т А

                Една врата
                е плътно затворена.
                Тя води
                към битието на хора
                без стремеж
                към нещо ново,
                без копнеж
                към открити простори.

                И да удряш по нея,
                да се опиташ
                да я разбиеш,
                тя ударите ще поеме
                и дори микро-пролука
                не ще откриеш.

                Самодоволно живеят
                съществата
                в застоялия свят.
                И няма да посмеят
                извън рамката тясна
                да полетят.

                Ана Величкова


Рецензии