А дома заусёды лепей...

  А дома заўсёды лепей,
  А дома расчынены дзверы.
  Гамоняць бацькі і суседзі,
  Ідзе ля ганка бяседа.

  Гамонка шуміць, не сціхае
  У ціхім бацькоўскім краі.
  Бо лепей там, дзе пачатак,
  Ля кветак, ля цёплых аладак,
  Ля сцежцы, што ўецца ў полі,
  Ля рэчцы, цяплейшай, чым мора,
  Ля васількоў блакіта,
  Ля золата спелага жыта,
  Ля бусла над стрэхамі
  З клёкатам,
  Ля шэпта ўвечар пад плотам,
  Ля вуснаў пунцовых,як вішня,
  Ля цёплых далоняў...

  Услышь меня:
  - А дома заўсёды лепей,
  А дома расчынены дзверы...

 
 
 


Рецензии