Анёл. из А. С. Пушкина

Анёл.

У дзвярах Эдема анёл пяшчотны
Кipaунiком панiклай усё ззяу,
I дэман змрочны i мяцэжны
Над пакельнай безданню усё лётау.

Дух сумневу, дух адмаулення
На духу чыстага глядзеу
I жар мiжвольны замiлавання
Упершыню цьмяна спазнавау.

"Прабач",-ён рэк,-"Цябе я бачыу,
I ты нездарма мне ззяу:
Не усё я у свеце ненавiдзеу,
Не усё я у свеце пагарджау."
10 лiпня

А.С.Пушкин

Ангел

В дверях эдема ангел нежный
Главой поникшею сиял,
А демон мрачный и мятежный
Над адской бездною летал.

Дух отрицанья, дух сомненья
На духа чистого взирал
И жар невольный умиленья
Впервые смутно познавал.

"Прости",-он рёк ,-"тебя я видел,
И ты недаром мне сиял:
Не всё я в мире ненавидел,
Не всё я в мире презирал."
1827


Рецензии