Татарник колючий

                Болгарский
                Природа


                МАГАРЕШКИ  БОДИЛ

                Отблъскващ е,
                настръхнало бодлив.
                Обраства стари пътища,
                места отдавна запустели.
                Над него се въртят
                в танц радостен пчели -
                събират пъргаво прашец
                от кошничките му
                богато разцъфтели.

                Макар непривлекателен на вид,
                от витамини
                и лечебни вещества прелива -
                наричат го
                "съкровищница здравна".
                Расте висок
                и с тръни се покрива -
                така от хищниците
                се предпазва.

                Ана  Величкова               


Рецензии