Секвойи

          Болгарский
          Природа


                С Е К В О И

                Расте гора от секвои
                в красивата местност "Три кладенци" -
                в южната планина Осогово.
                Тя е вече над сто години -
                млада възраст за гигантското
                вечнозелено дърво.
                Засадил я грижлив лесовъд
                със семена от далечна Невада.
                Харесала им благодатната
                българска твърд
                и израснали могъщи дървета
                с дебели стволове
                и високи стройни корони.

                Приятно е сред секвоите
                да стоиш и да бродиш,
                да се изпълваш с възхита
                към удивителните
                земни творения.
                Те ще се вдигат
                все по-нагоре
                и с неумолимото време
                докрай ще се борят.

                Ана  Величкова


Рецензии