Двойное утро

                Болгарский
                Природа и Люди


                ДВОЙНО УТРО

                В града утрото не настъпва безгрижно -
                с пеене на славеи
                и кукуригане на петли.
                Така е било преди години -
                в тихи патриархални дни.

                То идва с облаци сгъстено-сиви,
                с грохот на тежки мотори
                и клаксони на автоколи,
                с някакви шумове необясними,
                с ветрове и отровни мъгли.

                Но утрото в планината е чисто -
                с летежа на птиците плавен
                над върхове и урви скалисти.
                С окъпани в роса ароматни поляни
                и нежен ромон на потоци сребристи.

                То вдъхва на хората радостни мисли,
                ободрява и лечебно-пречиства.

                Ана Величкова


Рецензии