Вдруге живу

      Я славлю, мій Боже, цей ранок прийдешній -
      Яскравий й солодкий, як стиглі черешні !
      Сама зачинила всі двері у грішне -
      Тепер танцювальна, співуча і втішна!

      Уже духопеликів надано вдосталь -
      Ховалася в мрії, ховалася в постіль...
      Настрашений дух вдосталь в п'яти залазив -
      І жерла я серце, бо била зараза...

      Бо з мухи робила сама верхоблюда -
      Не слухала душу, а слухала люду.
      Найкращі роки за вітрами спустила -
      То геть маскаради! Терпіти несила!

     Геть сива, холодна, полатана доле,
     Геть марні спокуси! Тепер - лише воля!
     Я - вдруге живу! Зорі з Неба знімаю!
     Всі скалки із ока та серця виймаю!

     Не жду ні хвилини на дикім причалі -
     Під крилами радості - геть від печалей!


Рецензии
Пусть печали уходят!

Вадим Константинов 2   30.06.2023 11:54     Заявить о нарушении
Нехай, дорогенький! Але буває, що і жура - радісна! В усьому можна знайти свій позитив!

Маргарита Метелецкая   02.07.2023 11:30   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.