Тiльки мить

     Знов дощ за вікном витанцьовує стиха...
     А де ж Ти, Ісусе, любов моя й втіха? -
     Я знову сумую над кожним рядком -
     Червнева спокуса прибила цілком...

     Ось каву знов зранку поп'ю гіркувату
     І знову на казку піду полювати -
     Роки на раменах і безліч осмут -
     Лиш Ти годен душу звільнити від пут!

     До часу і глечиком носимо воду...
     І я у вогні не шукатиму броду...
     Я, навіть, що груші ростуть на вербі
     Повірю, коханий мій Спасе, Тобі!

     Попереду - Вічність. А мить, що гірчить,
     То кави гіркої ковток. Тільки мить!..


Рецензии
Богу дано многое!

Вадим Константинов 2   30.06.2023 11:55     Заявить о нарушении
Йому дано - все! Бог - лише умовна назва надкосмічної свідомості! І ми б досягли небесної гармонії, аби були з Богом!

Маргарита Метелецкая   02.07.2023 11:32   Заявить о нарушении