From John Bunin Again deserted fields...

From John Bunin

"Again deserted fields and cold gray skies,
Deserted fields and such crowded roads,
Forests like red carpets, seeming to be so plain,
And the troika at the porch, and at the threshold the servants..."

Ah, the old naive notebook of my such naive brain!
How dare I anger God with sorrow in those years?
I will no longer write this welcome word "again"
Before my happy passage of the autumn versts!
24.06. 2023

"Знову холоднi, сiви небеса i
Пустельнi поля, i набитi дороги,
На рудi килими схожi лicи,
I трiйка бiля ганку, i на порозi слуги..."

- Ах, старий наiвний зошит! Смiв як
Я в те рокi гнiвити сумом Бога?
Вже бiльше не писати менi цього "знову" нiяк,
Перад щасливою осiнньою дорогою!
24 червня

"Зноу халодныя нябёсы сiвыя,
Пустынныя палi, набiтыя дарогi,
На рудыя дываны лесу падобныя,
I троiка ля ганка, i на парозе слугi..."

- Ах, старая наiyная сшытак!
Як адважвауся я у тыя гады гневiць смуткам Бога?
Ужо больш не пicaць мне гэтага "зноу" нiяк,
Перад шчаслiвай восеньскай дарогай!
24 чэрвеня 2023

Иван Бунин


Рецензии